dec
blog, film, news

Azért szeretek vágni, hogy másokat szórakoztassak és egy időre ugyan, de kizökkentsem a szürke hétköznapokból és elfeledjék egy rövid ideig a mindennapi problémákat. Ebben az évben két olyan alkotásban is részt vettem,  ami nemzetközi sikereket ért el. Filmjeinket a világ számos országában láthatták.

A “Megszállottak” című tévéfilmet még év elején vágtuk Pozsgai Zsolt rendezővel. A film akkor ért el nagy áttörést nemzetközi platformokon, mikor a keresztény filmek világfesztiválján – az argentin Jesus Cine Festen megnyerte a legjobb külföldi film kategóriát és a szakmai zsűri fődíját. A zsűri a rendezői, operatőri és vágói munka mellett külön kiemelte a fantasztikus színészi teljesítmények összességét. Csaknem húsz argentin városban láthatták a Megszállottakat.  

Nyáron zsűri különdijat kapott a Hét Domb Filmfesztiválon, és a Delhi International Film Festival versenyprogramjába is beválogatták a legjobb hat film közé a Megszállottakat.

A Magyar Krónika újság októberi számában mesélt Zsolt a film élettörténetéről az írástól a vágáson át addig, hogy nagyjátékfilm kategóriában nevezi a további filmfesztiválokra a Megszállottakat. A teljes cikk elolvasható az alábbi linken!

Elég mostoha időpontban ugyan, de a Duna Tv is már vetítette a filmet október végén. Illetve több tévécsatornán is megtekinthető, így a felvidéki és az erdélyi magyarokhoz is eljutott a film. Részt vett a Fest Film Kosava versenyprogramjában is. 85 film közül került a legjobb hatba, így augusztusban látható volt Pristinában is.

Novemberben a névnapomra azt az örömhírt kaptam, hogy az indiai Kalkuttai Nemzetközi Művészfilm Fesztivál kihirdette, hogy a legjobb játékfilmnek járó díjat a Megszállottak nyerte el! A díjakat januárban egy nagyszabású gálaesten adják át Kalkuttában, ahol napokon át lehet látni a kategóriagyőzteseket.

A december elején megrendezésre kerülő Monacói Nemzetközi FIlmfesztiválon a legjobb nagyjátékfilm kategóriában versenyzett a Megszállottak. A Mikulás pedig a puttonyában az Angel Peace Award-ot hozta – a lélek és a közösségi munka nagydíjja-, amit az ünnepélyes díjátadón vett át Monacoban a rendező és a két főszereplő!

Beválogatták a  Szentpétervári Nemzetközi Film Fesztiválra és egy izraeli fesztiválon is részt vesz 2019 elején a film.

Related Posts

Archívum

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója