Tabukról tabuk nélkül

TV_tabuk

2017, 6 részes dokumentumfilm sorozat, 55 perc, PORT.hu, IMDb, Spektrum

A Tabukról tabuk nélkül olyan témákat választott, amelyekről nem akarunk tudni, pedig minden ott zajlik előttünk, olykor a saját családunkban, vagy közvetlen környezetünkben. A Spektrum olyan embereket keresett meg, akik vállalták, hogy titkaikról, nyomasztó múltjukról, szenvedélyükről őszintén, a kamerák előtt beszéljenek. A sorozatban összesen 40 történetet ismerünk meg, amelyek főszereplői valódi emberek, valódi beszélgetéseket hallunk, valódi környezetben. Kiderül, hogyan birkózott meg az illető a titkával, hogyan dolgozta fel a traumát, milyen kiutat, kapaszkodót talált. A műsor egyéves komoly munka után készült el. Házigazdája napjaink egyik legnépszerűbb színésze, a Magyar Filmkritikusok Díjával elismert Thuróczy Szabolcs.

Blog
A sorozatot 2016 szeptemberében kezdtem el vágni és az elsõ epizódot (“Halál”) igazán megviselõ volt, mármint vágni. Közel két hónapig vágtuk a részt és novemberben került picture lock állapotba. De volt még pár érdekes epizód, mint például a swinger klub. Szerencsére ezeket már homeoffice vágtam, így megengedhettem magamnak, hogy borral oldjam a hangulatomat hozzá és nézzem végig a pikáns nyersanyagot. Idő közben megjelentek már a plázákban plakátok a sorozatról, természetesen szelfizni is kellett vele! A premier előtt kb egy hónappal a Toldi moziban tartottak egy sajtótájékoztatót, ahova engem is meghívtak. Az AMC csinált egy 40 perces összefoglaló videót a hat epizódból, ez el is érhetõ interneten – a cikk alján.

tabuk_behind_scenes1   tabuk_behind_scenes2   tabuk_fotok_3

Sajtó
Vajon mit érez a hamvasztó kezelője, ha saját szülője testét tolja be a kemencébe?
“a Tabukról tabuk nélkül épp azért ígérkezik izgalmasnak, mert sikerült igazi emberek igazi történeteit – a hat részben összesen negyven történetet – mutatni meg a szereplők saját, mindennapi, számunkra viszont exkluzív közegében. Így aztán ülünk az ezeréves VHS-kazetták alatt egy tipikus ötven pluszos asszony nappalijában, de több mint száz fős swingerklubban és krematóriumban is. Mindezt szakértői beleokoskodás nélkül, az egyetlen összekötő figura Thuróczy Szabolcs alakja, aki a műsor házigazda-riportereként a bemutatott szereplőkkel – a drogfüggése miatt milliókat sikkasztó üzletembertől a swingerpáron, dominán, vidéki meleg páron, a haldokló betegen és családján keresztül a nagyszülei meggyilkolását végignéző férfiiig – találkozott, beszélgetett, aki maga is megtapasztalta a bemutatott témák sűrűjét a műsor készítése közben. “ 24HU

Igaz a történet, de annyira hihetetlen, hogy el sem tudod képzelni
“A Kicsi Kína után ismét saját gyártásű dokumentumfilm-sorozatot forgatott a Spektrum, ezúttal azokról a dolgokról, amikről nem szeretünk beszélni, Tabukról tabuk nélkül címmel. A hat részben egy-egy témát (szex, gyász, halál, függőség, atipikus családok, elhallgatott titkok) járnak körül, összesen ötven emberi történetet dolgoztak fel, valós szereplőkkel, valódi történetekről.” Index

Feszitválok: 4. Magyar Filmhét

Rendező: Pálinkás Norbert
Szerkesztő: Mega Sára, Zurbó Zsófia
Producer: Mentes Endre, Radnai Péter
Operatőr: Becsey Kristóf, Csepeli Eszter
Vágó: Pálfalvi Réka
Gyártásvezető: Jakus Tamás
Zeneszerző: Hegyi Dávid
tabuk_fotozas_2

Ezt az összefoglaló videót a stáb külön a sorozatot felvezető sajtótájékoztatóra forgatta (ezt az összefoglalót nem én vágtam, “csak” magát a sorozatot…!):