Film

Zrínyi és a vadkan

2016, magyar ismeretterjesztő film, 29 perc, PORT.huIMDb

Történet

Zrínyi Miklós – a költő, hadvezér, politikus, a szigetvári hős dédunokája. Halála körül számos vita, legenda alakult ki. A hivatalos történelem vadászbalesetként tarja számon, mások merényletet emlegetnek. A film tényeket és a különböző elméleteket igyekszik bemutatni.

Egy vágó blogja

Kezdő vágóként rögtön a mélyvízbe kerültem, amikor egy szinte teljesen script nélküli ismeretterjesztő kisfilmet kellett vágnom.

Azóta már persze tudom, hogy ezt jobb esetben szerkesztő elővágja, vagy kiscripteli, más esetben a rendezővel közösen dolgozik a vágó. Bár azt máig nem értem, hogy ezeket az utómunka folyamatokat miért nem tanultuk az egyetemen vágás órán. Lehet pont akkor voltam Indiában 2 hónapig…? 

Ebben a projektben csak a narráció volt adott, és hozzá kellett az interjúkat keresnem, úgy, hogy még előtte sosem dolgoztam szerkesztőként. Nem is sikerült sajnos úgy leválogatnom (akkoriban még ezt a szót nem is ismertem), ahogy azt a rendező elképzelte, ezért ugyan a tartalmán nem változtatott, de a megszólalók sorrendjén igen.

Több év távlatából, számos dokumentum film vágása után visszagondolva nem kimondottan dolgoztunk hatékony utómunka folyamatban. 

Mindemellett sokat tanultam ebből a filmből, és még a karakteranimációkba is besegítettem, így tanultam meg az after effectset alap szinten kezelni.

Stáblista

író-Rendező

producer

operatőr

Vágó

Karakter design

VFX Supervisor

Megszólalók

Nézd meg most!

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója