Film

Mag

2012, zenés kísérleti táncfim, 12 perc, IMDb, Facebook

Történet

Milyen közösséget alakít ki három magára hagyott kisgyerek egy atombunkerben? Hogyan oldódik föl a felszín normáinak emléke a föld alatti élet ösztön vezérelte szabályaiban? Milyen szerepet kap a testbeszéd és a metakommunikáció egy ilyen elidegnedett környezetben? Két fiúcska és egy kislány itt, a földalatti óvóhelyen érnek serdülővé. Egy szilárd emlékfoszlányuk maradt csak a régi világ hagyatékaként: a tilalom, hogy nem szabad a kijáratot bolygatni, elhagyni a bunkert.

Egy vágó blogja

Úgy kerültem ebbe a projektbe, hogy a rendező – Rubi Anna – a filmes tárgyakat oktató egyetemeknek egy hirdetést küldött, hogy vágót keres a készülő vizsgafilmjéhez. Más egyetemen tanultunk, de mégis rám esett a választása, igaz volt némi előnyöm a többiekkel szemben, mivel én akkor már elvégeztem a Werk Filmakadémia vágóasszisztensi képzését, így már vágtam egy pár kisjátékfilmet. 

Nagyon izgalmas és tanulságos volt ezt a kísérleti kisjátékfilmet vágni, és bizonyíthattam, hogy igenis tudok zenére vágni –  előtte lévő évben egy másik vizsgafilm vágásakor megkaptam egy osztálytársamtól, hogy nem tudok zenére vágni.

A kisfilmet az Umbrella stúdióban fényelte Várfoki Zoltán, akit még 2010-ből ismertem. Gyakornokként dolgoztam a Post Edison utómunkastúdióban, ahol már ott is colorist volt. Annyira ledöbbent és lenyűgözte a vágási stílusom, hogy mikor egy évvel később saját utómunkastúdiót alapított, megkért, hogy dolgozzak velük már az egyetemi tanulmányaim alatt.

A MAG jelentette a belépőt a profik világába, ennek a filmnek köszönhetem az első munkahelyemet, ahol Várfoki Zoltán hagyta a sajátos vágói stílusomat kibontakozni, és megtanított arra, amit az iskolapadban nem volt lehetőségem megtanulni.

Fesztivál

Tanzfilm Festival Luzern 2013: Contemporary DanceArt-Films – 2. hely
Loikka Dance film Festival 2013 

Stáblista

író-Rendező

producer

co-producer

koreográfus

operatőr

Hangmérnök

Gyártásvezető

Vágó

Hangkeverés

Zene

VFX

Colorist

szereplők

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója