Tévé, Web

Lila Füge

Történet

A Lila fügében az élet néha felülírja a legjobb a recepteket is… Havas Dóra vezényletével bekukkanthatunk a trendkövető ételek mellett a hagyományok konyhájába és a hétköznapi hedonizmus ízvesztőibe is, ahol a kitüntetett pillanatokban jóleső édes bűnözéstől nyaljuk majd meg mind a tíz ujjunkat. Ételművészet kezdőknek és haladóknak, salátáktól a desszertekig.

Főzőműsor, mint művészet

A művészetet nem kifejezetten a vágásra értem ám, hanem elsősorban a gyönyörűen megkomponált képekre az operatőrök által, és az igazán ínycsiklandozó ételekre és tálalásra, ami pedig Dóra érdeme. Első sorban a webre vágtam recept videókat, de a második és harmadik évadban a főcím vágása mellett lehetőségem volt 1-1 adást is vágni, Knapp Dávid és Molnár Dániel mellett.

Lefőzlek Dórával és Ferivel

Én websorozatnak hívom ezt a kis auchanos főzős videós blokkot, mivel hetente jelent meg egy-egy epizód, a hétnek megfelelően tematikus témákban. Még előzetesek is készültek hozzá. Mi más kellene még ahhoz, hogy kielégítsük a websorozat fogalmát?

Ez a sorozat 2019 Húsvét táján indult, mikor is a húsvéti sonka újra felhasználását taglalta az epizód, ekkor még hosszabb hangvétellel a maga 10 percével. Aztán jöttek a könnyed tavaszi pizzás és eperszezonos recept videók.

Nyáron volt egy kisebb leállás, de az ősszelt újult erővel meghatározott hosszban heti rendszerességgel jelentek meg az újabb recept videók, kitérve a halloweeni tök szezonra, adventkor természetesen a karácsonyi fogások, szilveszterkor a pezsgő került terítékre, újévben pedig a diétás receptek sem maradhattak el.

Egy vágó blogja

2018-2019 között voltam a Lila Füge stábjának vágó tagja. Adventi webes kampányukhoz vágtam pár receptet, ahol Havas Dóra sütött, főzött. Ezelőtt még sosem vágtam főzős műsort, így kaptam az alkalmon, hogy ezt a műfajt is elsajátítsam, megszeressem. Lehetőségem volt, hogy egykori főiskolai társaimmal dolgozhassak együtt, ami számomra mindig öröm. Csodásan megkomponált operatőri munkákat vághattam, Dóra igazán pazar szereplésében. Manapság már ugyan bárki “operatőrnek” és persze “vágónak” titulálhatja magát, de ezen a projekten valóban profikkal, remek élmény volt együtt dolgozni. És ami igazán ritka az az, hogy ha egy vágót megdicsérnek, ami valljuk be jól tud esni. És itt minden leadott videót megköszöntek.

Felüdülés volt ezeket a videókat vágni, mert az összeszokott operatőr csapat egyetlen só szórásról sem maradhatott le, fáradhatatlanul snittelték fel a sütést-főzést művészi kompozíciókban.

És tényleg jó receptek, párat én is kipróbáltam egy-egy baráti összejövetelen ahol mindig elkérték ezeket a receptek.

Stáblista

3. Évad

Házigazda

Rendező

főszerkesztő

Gyártásvezető

Operatőr

Vágó

Lila Füge receptvideók

Lefőzlek Dórával és Ferivel receptvideók

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója