Tévé

Kényszerű sorsfordulók

2014, 9 részes magyar dokumentumfilm sorozat, 20 perc, 50 perc, PORT.hu

Történet

Gábor Éva filozófus, aki, ha nincs háború, akkor varrónő lett volna, mert ez volt az eredeti szakmája.

Vámos Tibor akadémikus, aki ugyan a háború hiányában is majdnem biztosan tudós lett volna, de talán egy Nobel-díj birtokosa.

Drucker Tibor, könyvkiadó igazgató, aki valójában órásmester lett volna, az apja is az volt, ez meg az a mesterség, ami valóban apáról fiúra száll.

Bernáth László újságíró, az Esti hírlap egykori főszerkesztője, aki már sajnos nem él, ő ugyanazt az utat járta be, mint apám, de ő túlélte az egészet.

Kulcsár István újságíró.

Bárdos Pál író, aki szintén nincs már közöttünk, ő valószínűleg tanító vagy kereskedő lett volna, ha nincs a háború.

Fenákel Judit újságíró, író, aki szintén valószínűleg tanító lett volna.

Bánki Iván filmrendező, az egykori Televíziónál dolgozott évtizedeken át, aki chilei állampolgár lett volna, mert a szülei oda készültek, de útlevelet már ők sem kaptak.

Ők azok, akik elmesélték az életüket, ennek a sorozatnak lett a címe az, hogy Kényszerű sorsfordulók, hiszen mindegyikük valahol kényszerből lett azzá, amivé lett.

Sajtó

Új sorozatot indít a Heti Tv. Erdei Grünwald Mihály szerkesztésében, ami a Kényszerű sorsfordulók címet viseli. A sorozat születéséről és saját pályájáról is beszélt a több elismeréssel is rendelkező tudományos újságíró. A teljes cikk a Heti TV oldalán olvasható.

Egy vágó blogja

Friss diplomásként, ez volt életem első sorozata, amit vágtam. Nagy öröm és teher is ( a megfelelési kényszerem miatt) volt  a film szakma ilyen neves tagjaival dolgozni, mint Erdei Grünwald Mihány és Kardos Sándor. Ezeknek a témáknak a kibeszélése nagyon fontos, hogy feldolgozzuk őket, viszont a vágása is igen megterhelő lelkileg. Az egyszerű képi világot ellensúlyozza a szereplők történetei.

Stáblista

Rendező

Szerkesztő

Operatőr

Vágó

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója