Film

Hogyan legyünk boldogtalanok?

2014, kisjátékfilm, 12 perc,  IMDb

Történet

Egy újonnan induló csoportterápiás foglalkozásra készülő különböző nemű, karakterű, állású és legfőképpen eltérő életproblémákkal küszködő, boldogtalan emberek napját követhetjük nyomon.

Történetünk az állatkereskedésben indul, ahová belép egy csinos nő, aki kaméleonját Kázmért szeretné gondoskodó kezekben tudni, míg ő elintéz pár dolgot, mindeközben a tulaj fia Jani az akvárium tisztítás közben epekedve nézi a dekoratív nőt.

Következő helyszínünk egy idillinek tűnő virágbolt, ahol Lujza könnyeibe temetkezve rendezgeti virágait, mikor belép barátnője Giza, aki saját névnapjára vesz magának virágot. Közben próbálja megnyugtatni az elkeseredett Lujzát és arra bátorítja, hogy látogasson el a mai csoportterápiára.

Apja irodájába beront Elza, hogy pénzt kérjen, de ehelyett kioktató szavakat kap, ráadásul még egy szakemberhez is elküldi őt apja.

A csoportterápia első alkalommal még Imrének a tapasztalt, ám muja pszichológusnak is meglepetéssel zárul.

Egy vágó blogja

A METU-n a mi évfolyamunknak még a szakdolgozat mellé mindenkinek rendezni is kellett saját diplomafilmet. Ami azért volt nehézkes,  hiszen segítettünk egymásnak, mind a forgatókönyv írásban, mind a forgatásban, és nehéz volt összehangolni, hogy ki mikor éppen melyik stábnak segít be. Így történt, hogy én  a saját diplomafilmem mellett másik 3-at is vágtam.

Ha az ember a legjobb barátnőjével dolgozhat egy produkcióban az nagy kihívást jelenthet. Ám ezúttal ez nem okozott gondot, hiszen nagyon könnyeden tudtunk együtt dolgozni Székely Zsófia diplomafilmjén.

Ez részben azért is lehetett, hiszen a film témája is könnyed, poénokkal tarkított, így a vágást egy szórakoztató közös élményként éltük meg.

Stáblista

író-Rendező

dialóg író

operatőr

Hangmérnök

Vágó

szereplők

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója