Film

Felfedezés

2011, kisjátékfilm, 20 perc, IMDb

Történet

A professzor a legnagy felfedezésre jött rá, amit nyilvánosságra akar hozni. A lánya kérleli, hogy gondolja meg magát, de a professzor hajthatatlan.

Mikor belépne az élő tévé közvetítés stúdiójába, a Bibliából ismert Halál négy lovasával találja szembe magát.

Sajtó

“November 9-én, szerdán 21 órai kezdettel a Cinema City Arénában kerül sor a Werk Film Akadémia első- és másodéves film szakos hallgatói vizsgafilmjeinek vetítésére.”  est.hu

Egy vágó blogja

A két éves Werk Akadémia végzős hallgatójaként két vizsgafilmet is vághattam, amiből az egyik a Felfedezés, a másik az Aznap volt.

A vágó asszisztensi képzés mellé scriptnapló vezetést tanultunk, így a film forgatásán is részt vettem. A lovas jelenetei voltak a leginkább nehezek, mivel az egész arcát eltakaró maszk volt rajta, de Zöld Csaba előadása így is pazar élményt nyújtott, amit aztán hangutómunkában felturbóztak.

Csakúgy mint az Aznap vágását, a Felfedezését sem kapkodtuk el, szépen komótosan, ha jól emlékszem 2 hónapig vágtuk.  Ezt most így 10 év után nem is tudom hova tenni, hogy mi tartott ennyi ideig. Hartung Dávid által rögzített képeket, akkor is egy nagy élmény volt a vágóasztalon látni, hiszen igazán egyedi perspektívában szokta rögzíteni a felvételeket.

Talán az is közre játszhatott az elnyúló utómunkában, hogy akkoriban eléggé antiszociális voltam, és nem volt túl sok kedvem az egyetem gólyatáborába menni, ahova felvettek. Inkább vágtam.

Arra még máig tisztán emlékszem, hogy a professzor rosszul volt a lovasos jelenetek forgatásán, és nem is lett túl jó a forgatott nyersanyag.

Ezekben a jelentekben, azokat a részeket vágtam be amikben a rendező , Horváth Dániel, éppen instruálja őt. 

A hosszadalmas vágás után következett aztán a hangkeverés, ami szinten elég sok ideig tartott, mivel sok hangeffekt lett használva a filmben.

A Werk Akadémia vizsgafilm vetítésére, ami a Cinema City Arenában került megrendezésre, aztán 5.1-es hangkeverés is készült, hogy a lovas hörgő hangja a megfelelő hatást váltsa ki a nézőkből.

Stáblista

író-Rendező

producer

rendezőasszisztens

operatőr

Smink, Maszk

Hangmérnök

Gyártásvezető

Vágó

Hangkeverés

Zene

Grafika, VFX

szereplők

Nézd meg most!

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója