Tévé

Feleségek luxuskivitelben 1-4. Évad

2017-2020, 25 részes magyar reality műsor, 68 perc, PORT.huIMDb

Történet

Fényűző partik, milliós ruhaköltemények, sportautók, drága ékszerek, botox, plasztika: egyedülálló formátummal és mérhetetlen luxussal jelentkezik a VIASAT3 idén ősszel. A csatorna legújabb saját gyártású műsorában híres és gyönyörű modell, népszerű fitnessguru, operettszínésznő és étteremtulajdonos is szerepel majd, akik mind csinosak, sikeresek, és nem utolsósorban gazdagok. Persze a csillogásnak is megvan az ára: a műsor hatalmas drámákat, veszekedéseket és váratlan fordulatokat tartogat, hiszen a valóságban semmi sem az, aminek elsőre látszik.

Sajtó

“Megnyugtató: jön a Feleségek luxuskivitelben új évada” A teljes cikk az NL Café oldalán olvasható.

“A nézői visszajelzések alapján is egyértelműen azt tapasztaltuk, hogy a közönség továbbra is változatlanul nagy érdeklődést mutat a luxusfeleségek fényűző élete iránt” A teljes cikk a SorozatWiki oldalán olvasható.

“Nekem már a műsor reklámjáról a fiktív rózsadombi milliomosok szörnyű életéről szóló Aranyélet jutott eszembe. Ez az érzés még erősebb lett, amikor a Vivien bulijáról szökésben lévő Rita az első epizód utolsó perceiben épp egy szörnyű történetet készült megosztani Babettel az exférjéről, Jánosról, aki nyolc évvel ezelőtt olyat csinált, amivel az egész családot tönkretette. ” A teljes cikk a 444 oldalán olvasható.

2017. Első évad, Egy vágó blogja

A Studiolamb-el való csúnya szakítás után felüdülés volt a 4Cut profi utómunka csapatával dolgozni. Már megkezdték az első epizód vágását mire én belecsöppentem. Izgulva kezdtem neki a munkának, ugyanis évek óta nem használtam Avid-et, de a kifejezetten erre a szoftverre kiépült gépparkon kellemes csalódás volt újra ezt a vágóprogramot használni. A 4Cut kitelepült a Show & Game irodaházához, így folyamatosan a szerkesztők közelében voltunk. Bárki bármit mond a sorozatról, én minden napját élveztem az utómunkának. Egy szuper csapat része lehettem, és hosszú idő után úgy mehettem munkába, hogy élvezem amit csinálok, és megbecsülik a munkám. A luxy feleségeket is megszerettem, hiszen egy nagyon bölcs vágó tanárom tanácsát követtem: “szeresd a projectedet, amíg csinálod, hogy a lehető legjobb munkát add ki a kezed alól”. A sajtó és az emberek pedig minden epizód után kiborulva cikkeztek, milyen konfliktusok kerekedtek az aktuális epizódokban. Jobbnál jobb paródiák is készültek a sorozatról. Mint minden munkámat, ezt is megnéztem a tévében és az utolsó epizódnál pezsgőt bontottunk.

2018. Második évad, Egy vágó blogja

2018 év elején végig blogoltam a Mexico-Guatemala-Honduras tripünket, ami sokakhoz eljutott és kedvelték is. Innen jött az ötlet, hogy egy sorozat utómunkáját is végig blogoljam. Tökéletes jelöltnek tűnt a Feleségek luxuskivitelben 2. évada (az első évad vágását imádtam), amire vezető vágónak kértek fel. Még év elején befejeztük a Megszállottak tv film vágását, és kisimultan, tettre készen vágtam bele a Feleségek Luxuskivitelben 2. évadának utómunkájába. Ám az éjszakákba húzódó vágások, a romantikus napnyugták és napfelkelték nézése a 4cut negyedik emeleti irodájából – édes kettesben Jancsik Zitával, aki továbbra is kedvenc főszerkesztőm, mindezt nem tették lehetővé. Együtt nevettem, izgultam, sírtam a “luxifelikkel”, vagy ahogy Zitával hívtuk, a feleségeivel. Rengeteget adtam ebbe az évadba, a szívemet, lelkemet, sőt még az egészségemet is bele tettem. Nem úgy mint az egyik vágó kolléga. Aki az évad közepén, mintha szándékosan szabotálta volna az egyes epizódok elkészültét. Megválva tőle, egy igazán tehetséges, fiatal vágóval -Murányi Gergely-, hozott össze a 4cut. Ha ő nincs, nem tudtuk volna tartani a határidőket. Mert bizony ezen a projekten kiderült, hogy a vágóasztalon nincs lehetetlen, csak tehetetlen vágó. Megismerkedtem egy rendkívüli fényelővel  Fekete Janóval, és egy igazán lelkiismerete hangmérnökkel Kreiner Tamással, akikkel csodás volt együtt dolgozni.

Visszatérve erre az egészség témára. Sajnos ugyan, nekem nem volt keretem dr. Rose luxus magánklinikájára mennem, ahol a budai várra van a kilátás, vagy gyermeket szülni Amerikában, mint ahogy azt Vivien megtehetti, aki épp annyi idős, mint én. Nekem csak az “epekőszülés” maradt (ezt a háziorvosom hívta így), aminek a kihordása rövidebb idő, ám a szülés hossza ötszöröse volt, fájdalmai pedig éppoly valósághűek, mint egy gyermek világrajövetele. No nem is firtatnám ezt tovább, sokat tanultam ebből a szerelem projektből, élén azzal, hogy mindennek van határa, és az egészséget nem szabad beletenni a munkába. Az utolsó epizód leadása után a Duna parti DMC magánklinikán kivették az epehólyagom, ami a közegészségügyhöz képest elég #luxy volt. A műtét előtt még azon izgultam, hogy nehogy még egy javítókör legyen a Lagzi Luxuskivtelben epizódra.

Azóta eltelt fél év, és 2019 februárjában Zita meghívott a szülinapi partijára, így volt alkalmam találkozni személyesen is a luxifelikkel. Az eddigi munkáim során szinészek játszottak szerepeket (a fikciós filmekben), akik élőben teljesen máshogy viselkedtek, máshogy öltözködnek, mint a vásznon. De a sorozat sztárjai, adták magukat. Babett imádni való volt, Árpi és Tünde a táncparkett ördögei voltak, a maguk kifinomult módján. Vivien hozta a formáját, Dalma is toppon volt – vagy épp Páris ölében csücsült -, és Boglárka élőben is éppoly elragadó és művelt, mint a képernyőn. Imádtam őket!

2020. Harmadik évad, Egy vágó blogja

Eljött a legújabb évada, immáron ugyan kevesebb epizóddal, ám annál hosszabbakkal, ami kereskedelmi 1,5 órát jelent – azaz 68 perc hosszúságú adást. Ezúttal a vágó stúdiómban történt a vágás. Hirtelen jött a felkeresés a vágásra, így az éves mexikói nyaralásom közepette kerestem vágó gyakornokokat a METU-ról, ahol én is diplomáztam. Meglepődtem, hogy mennyien jelentkeztek.

Szeretném megköszönni a lelkes vágó asszisztens gyakornokaimnak – Lencz György, Krusniczky Richárd, Gyarmati Boglárka -, a kitartó munkát!

2020. Negyedik évad, Egy vágó blogja

Egy évben két luxi évad is…! Bármennyire hihetetlen is, én még mindig imádom vágni ezt a sorozatot. Mindig megbotránkozom a feleségek problémáin, mindezt hangos kacagás követi. A szoros timing miatt nem volt lehetőség a vágó stúdiómba hozni az utómunkát, így egy külső helyszínen vágtam.  Aztán mikor azt hittem, hogy covidos lettem, végül csak a stúdiómban kötöttek ki az adások vágása – a finishelés maradt az utómunka eredeti helyén. A vezető vágó lehetőségét átadtam, így én csak az adások önfeledt vágásának szentelhettem az időmet. 

Stáblista

4. Évad

kreatív producer

Rendező-operatőr

Producer

Szerkesztő

Production Executive

Főgyártásvezető

Utómunka felelős szerkesztő

Utómunka szerkesztő

Utómunka rendező

Vezető vágó

Vágó

Hangutómunka

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója