Film

BP Underground - Hardcore/punk

2017, Dokumentumfilm, 52 perc, IMDb, BP Underground 

Történet

Saját finanszírozású dokumentumfilmet készített a Koltay Anna – Turán Eszter rendezőpáros BP Underground címmel.

A film egy sorozat első darabja, amely a kilencvenes években virágzó underground szubkultúrákkal foglalkozik, kezdve a gyökerektől, eljutva napjainkig.

A rendezők miatt adta magát a sorozat első részének tematikája, mivel mindketten kötődnek valamilyen formában a punk/hardcore közeghez. Turán Eszter a Moviebar Productions filmgyártó cég alapítója és producere, Koltay Anna pedig az M5 csatorna kulturális szerkesztője és műsorvezetője.

Sajtó

A BP underground betekintést ad egy világba, ahol még hittek az emberek abban, hogy a rendszerváltás valóban változást fog hozni, és hogy miként csapódott le dohos pinceklubokban, és koncerttermekben, amikor a fiatalok első generációja ráébredt, hogy az ő életét is a kilátástalanság határozza meg hosszú távon. Index

Fontos helyszínek, koncertfelvételek és kultikus zenekarok mellett sok zenész is megszólal a filmben, érdekes betekintést engedve ezáltal az akkor virágzó színtérre. nuskull

Több tévéinterjú és cikk után a Rockmaraton fesztiválon külön színpad viselte a BP Underground nevet a vetítésen és tematikus beszélgetésen túl. Shock!

Egy vágó blogja

Forró nyári napon kért meg rá Zoulu, hogy vegyem át tőle a BP Underground Hardcore/Punk dokumentum film vágását, amit ő szerelemből vállalt el, ám ideje már nem maradt rá. Nagy rajongója ennek a szubkultúrának.

Én, mint Britney Spears, Shakira és társain felnőtt kilencvenes gyermek igazán nem voltam képben ezekkel a zenekarokkal, szcénával, kultúrával és teljesen más elképzeléseim voltak, hogy mit jelent a punk, mint amit valójában rejt.

Egy igazán összetartó közeget ismerhettem meg, akik éppúgy nem voltak megértve tinikként, mint én se a gimiben – bár én írásba fojtottam a kirekesztettségem, később vágásba és gamerkedésbe. Lenyűgözve hatott rám, hogy milyen ereje van a hardcorenak és punknak. Igazán izgalmas volt ezt a filmet összevágni és ezzel is tágítani az érdeklődési köröm.

A filmsorozat legújabb részei a BP Underground hivatalos oldalán érhetők el, ám ezeket már nem év vágtam.

Stáblista

rendező

Producer

Koproducer

Rendező munkatársa

Operatőr

Vágó

Hangmérnök

Colorist

megszólalók

behind the scenes

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója