márc
blog, film

Alig két hét múlva premier! El se hiszem, hogy a célegyenesbe jutottunk ezzel a különleges, a reformáció emlékévére készült tévéfilmmel. A Megszállottak /Kálvin és Loyolai Ignác/ a harmadik közös tévéfilmem a rendező Pozsgai Zsolttal és az operatőr Kovács Claudiával.

Maga a project kicsit döcögve indult el az útján, mivel az őszi forgatást áttették januárra. Én meg közben el is utaztam Mexikóba majd’ négy hétre. Így aztán nem a hagyományos módon vágtunk. Amint vége lett egy-egy forgatási napnak, hozták hozzám winchesteren a nyersanyagot, és én azonnal elkezdtem vágni a leforgatott jeleneteket. Ekkor szembesültem azzal, hogy a 4K-s online vágáshoz bizony kevés az a 16 GB memória és az egy szem 3TB-os winchesterem. Első utam az Aquába vezetett, így lett Kylo Ren az új családtagunk (2db 3 TB-os winchester) és még egy kis ramot is kapott a gépem, hogy mellőzzem a kék halálokat. Mindemellett napközben még a 4Cut-nak a Honfoglalót is vágtam egy ideig.

Utazás előtt aztán öt nappal nézett rá a vágatra a rendező – Zsolt – az akkor még 101 perces filmre.  Három nap alatt sikerült megszabadulnunk 24 perctől és egy olyan fázisba értünk, amin el tudott kezdeni dolgozni a hangmérnök, a zeneszerző és a vfx is – míg én távol vagyok. Mindez, hogy ilyen rövid idő alatt elkészüljünk, csak úgy tudott megvalósulni, hogy csodálatos a színészi játék, bakik nélkül varázsolják el a nézőiket. Így aztán február végén álltunk neki újra a filmnek. Megváltunk pár,  szívemhez közel álló  jelenettől – ami persze a film javára válik, mert a 77 perces hossz még mindig ijesztően soknak tűnt. A mostani állapot szerint 69 perc hosszúságú a film. Jelenleg fényelés alatt áll a Megszállottak.

Főbb szerepekben: Szabó Máté, Lux Ádám, Quintus Konrád, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Nagy Nati, Koncz Gábor, Orosz Csenge, Janik László
Operatőr: Kovács Claudia
Látvány: Húros Annamária
Vágó: Pálfalvi Réka
Gyártásvezető: Mercel Attila
Író-rendező: Pozsgai Zsolt

Az előzetes megtekinthető a Vimeo-n.

Related Posts

Archívum

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója