febr
blog, film, news

Aradon is forgatnak a filmesek

“Színházak és filmesek összefogásával a Nemzeti Filmintézet támogatásának köszönhetően országszerte izgalmas alkotások forognak. Az Aradi Kamaraszínház és a Mythberg Films együttműködésében Pozsgai Zsolt rendezésében készül a MAGYAR GOLGOTA című tévéfilm.” NFI

A legújabb projekt amin dolgozom, a Magyar Golgota című tévéfilm, amit már nagyon vártam!

Legutoljára három éve volt lehetőségem Zsolttal együtt dolgozni filmen (Megszállottak), pont ebben a téli időszakban. Mindig öröm a közös alkotói munka egy ilyen tapasztalt rendezővel, hiszen kivételesen jól vezeti a színészeket, imádom nézni a nyersanyagot. Eljutottam abba a korba, hogy már én is sírok, ha mást látok elérzékenyülni, legyen az akár egy vágatlan, forgatott nyersanyag.

Érzelmes pillanatokból nem lesz hiány, amit Lux Ádám és Szabó Máté pazar előadása biztosít. 

“Múlt héten kezdődött az Aradi Kamaraszínház társulata és filmesek összefogásával a Magyar Golgota forgatása Pozsgai Zsolt rendezésében.

A film Török Ignác aradi vértanúnak állít emléket. A kivégzés előtti éjszaka története valós eseményekre épül, valós szereplőket sorakoztat fel, de Török Ignác volt szerelme és addig soha nem látott lánya látogatása az aradi várbörtönben, már az írói képzelet terméke.

A készülő filmet az író-rendező Pozsgai Zsolt Nemescsói Tamásnak, a közelmúltban elhunyt kiváló magyar operatőr emlékének ajánlja, aki Török Ignác legközelebbi leszármazottja volt. Az eredeti színdarabot az Aradi Kamaraszínház 2019-ben a vértanúk kivégzésének centenáriumán mutatta be. A most forgó filmben Szabó Máté, Lux Ádám, Pap Kati, Janik László, Békefi Viktória és Tapasztó Ernő, a színházi előadás szereplői játszanak. Kovács Claudia operatőr, Klimó Péter látványtervező, Dukát Fanni jelmeztervező, Zsuráfszky Zoltán koreográfusa közös célja, hogy a mozgókép eszközeivel megteremtsék a kor hangulatát és bevonják a nézőt az érzelemgazdag történetbe. A Magyar Golgota a Mythberg Films gyártásában készül Pozsgai Zsolt forgatókönyve alapján, producere Berger József és Óvári Eszter. ” A teljes cikkért látogass el az NFI weboldalára. 

Related Posts

Archívum

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója