okt
film, news

Magyar Golgota tévé premier – Október 6. 21:00, M5

Végre, végre a magyar közönségnek is lehetősége nyílik megnézni ezt a csodás kosztümös tévéfilmet, amit még a tavasszal vágtam.

“– Ausztráliától a Felvidéken át Kanadáig érvényesnek érezték a történetet, amelyben egy hazafit a rémuralom mártírtársaival együtt átküld a másvilágra. Hogyan lehet, hogy a ma divatos kretenitás helyett a valódi emberi tartalom ér el nemcsak eredményt, hanem sikert is?

– Nem igazán hittem, hogy ez így lesz. Hogy értsd a nemzetközi fesztiváloztatás gyakorlatát: pár éve a MEGSZÁLLOTTAK című filmemmel megkerestem a kanadai Filmfreeway fesztiváloztató céget, ők az egyik legnagyobbak. Azt mondták, ez jó. Küldik a fesztiválokat, ahova nevezhetek, ők intézik a többit. Küldték, én neveztem, és azzal is nagyon sok legjobb film díjat kaptunk Alaszkától Kalkuttáig.

Most már a vancouveri cég megnézte az új filmet, és ezt már ő küldte el ajánlással a szakmai fesztiváloknak, nincs már nevezési díj, semmi, és csak az értesítést kapom meg, hogy bekerültünk a döntőbe, vagy nyertünk, és ha nyertünk, mit.

Nagyon kevés filmet vállal így fel ez a cég. Valaminek tehát lennie kell benne, amitől. Úgy gondolom, van egy épkézláb, átélhető történet, egy egzotikusnak számító nép arrafelé nem ismert történelmi helyzete – és fantasztikus színészi alakítások. Érzékeny operatőri munka, remek zene. És úgy tűnik, ez még mindig meghozza a gyümölcsét. Hiszen nem „csak” a legjobb film díját hoztuk el, hanem sok esetben a legjobb színész, legjobb színésznő, legjobb színész-csapat /erre vagyok a legbüszkébb/, több alkalommal a legjobb jelmez, maszk, smink, fodrászat, legjobb vágó, legjobb zene. Valamit tehát sikerült úgy összehozni, hogy kivilágít belőle a közös munka öröme.

Ez egy örömfilm volt, szinte mindenkinek.”

Pozsgai Zsolt rendező mesél a film fesztivál sikereiről. A teljes cikkért látogass el a PrésHáz.eu weboldalára!

Related Posts

Archívum

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója