Feleségek luxuskivitelben 2. Évad

2018, magyar reality műsor, 55 perc, PORT.hu, IMDb

Luxus, dráma és váratlan fordulat minden mennyiségben – A Feleségek luxuskivitelben második évadában ismét a drága ékszerek, a luxusruhák, a külföldi utazások, a party-k és persze a sikeres nők lesznek a főszerepben. A felső tízezer életét bemutató reality eddigi szereplői mellett újabb két feleség nyújt betekintést a hétköznapjaiba, hogy megtudhassuk, milyen a tehetős üzletasszonyok és sikeres családanyák fényűző élete.

Blog
2018 év elején végig blogoltam a Mexico-Guatemala-Honduras tripünket, ami sokakhoz eljutott és kedvelték is. Innen jött az ötlet, hogy egy sorozat utómunkáját is végig blogoljam. Tökéletes jelöltnek tűnt a Feleségek luxuskivitelben 2. évada (az első évad vágását imádtam), amire vezető vágónak kértek fel. Még év elején befejeztük a Megszállottak tv film vágását, és kisimultan, tettre készen vágtam bele a Feleségek Luxuskivitelben 2. évadának utómunkájába. Ám az éjszakákba húzódó vágások, a romantikus napnyugták és napfelkelték nézése a 4cut negyedik emeleti irodájából – édes kettesben Jancsik Zitával, aki továbbra is kedvenc főszerkesztőm, mindezt nem tették lehetővé. Együtt nevettem, izgultam, sírtam a “luxifelikkel”, vagy ahogy Zitával hívtuk, a feleségeivel. Rengeteget adtam ebbe az évadba, a szívemet, lelkemet, sőt még az egészségemet is bele tettem. Nem úgy mint az egyik vágó kolléga. Aki az évad közepén, mintha szándékosan szabotálta volna az egyes epizódok elkészültét. Megválva tőle, egy igazán tehetséges, fiatal vágóval -Murányi Gergely-, hozott össze a 4cut. Ha ő nincs, nem tudtuk volna tartani a határidőket. Mert bizony ezen a projekten kiderült, hogy a vágóasztalon nincs lehetetlen, csak tehetetlen vágó. Megismerkedtem egy rendkívüli fényelővel  Fekete Janóval, és egy igazán lelkiismerete hangmérnökkel Kreiner Tamással, akikkel csodás volt együtt dolgozni.

Visszatérve erre az egészség témára. Sajnos ugyan, nekem nem volt keretem dr. Rose luxus magánklinikájára mennem, ahol a budai várra van a kilátás, vagy gyermeket szülni Amerikában, mint ahogy azt Vivien megtehetti, aki épp annyi idős, mint én. Nekem csak az “epekőszülés” maradt (ezt a háziorvosom hívta így), aminek a kihordása rövidebb idő, ám a szülés hossza ötszöröse volt, fájdalmai pedig éppoly valósághűek, mint egy gyermek világrajövetele. No nem is firtatnám ezt tovább, sokat tanultam ebből a szerelem projektből, élén azzal, hogy mindennek van határa, és az egészséget nem szabad beletenni a munkába. Az utolsó epizód leadása után a Duna parti DMC magánklinikán kivették az epehólyagom, ami a közegészségügyhöz képest elég #luxy volt. A műtét előtt még azon izgultam, hogy nehogy még egy javítókör legyen a Lagzi Luxuskivtelben epizódra.

Azóta eltelt fél év, és 2019 februárjában Zita meghívott a szülinapi partijára, így volt alkalmam találkozni személyesen is a luxifelikkel. Az eddigi munkáim során szinészek játszottak szerepeket (a fikciós filmekben), akik élőben teljesen máshogy viselkedtek, máshogy öltözködnek, mint a vásznon. De a sorozat sztárjai, adták magukat. Babett imádni való volt, Árpi és Tünde a táncparkett ördögei voltak, a maguk kifinomult módján. Vivien hozta a formáját, Dalma is toppon volt – vagy épp Páris ölében csücsült -, és Boglárka élőben is éppoly elragadó és művelt, mint a képernyőn. Imádtam őket!

(2. Évad – 9 epizód)
Főszerkesztő: Jancsik Zita
Szerkesztő: Haris Péter, Keindl Dávid, Gáldi Zoltán, Pálfi Benjamin
Rendező-Operatőr: Mayer Zoltán
Utómunka: 4Cut
Vezető vágó: Pálfalvi Réka
Vágó: Murányi Gergely, Molnár Péter
Hangutómunka: Kreiner Tamás
Fényelés: Fekete Janó

A teljes sorozat elérhető a Viasat3 weboldalán a Viasat Playen.