2004-2009 A kezdetek

A tinédzser éveim nem merülnek a szétzuhanva ittas bulizások homályába.

Meg nem értett művész voltam.

Azokban az időkben erről még fogalmam sem volt, csak azt tudtam, hogy nem illek bele az osztályomba. A szabadidőmet a videó vágások és novella írások töltötték ki. 

2009-2013 A filmes alapok

A filmes tanulmányaimat a Werk Filmakadémián kezdtem.

Mély benyomást tett rám első vágó tanárom Pamacs – Hargittai László, akire a mai napig felnézek a szakmai alázata, oktatási módszere, és munkássága miatt.

Miután elvégeztem a Werket, a METU-n mozgóképkultúra és médiaismeret szakon diplomáztam.

Az egyetem mellett vágtam részben vizsgafilmeket, is és részben olyan kisjáték filmeket, amikkel a Werkes kapcsolataimon keresztül kerestek meg.

2013-2017 Egy Pályakezdő vágó

Az egyetem mellett szabadúszóként, de diplomázás után teljes munkaidőben a Studiolamb csapatának része voltam vágóként. Itt megtanultam alap szinten a Photoshopot és az After Effects-et használni.

Napi szinten eleinte az AVID-en, majd a Premieren vágtam. 

2018-2022 A vágó stúdió

2019 februárjában megnyitott a saját vágó stúdióm a belvárosban.

Hangulatos, modern, loft stílusban lett berendezve. Egy Samsung UHD 4K QLED televízióba, és egy bivaly erős laptopba és asztali számítógépbe is beruháztam, hogy a lehető leggyorsabban menjen a munka. 2019 második felében a stúdiómban az első nagyobb szabású sorozat vágása is megtörtént, más utómunka stúdiók részvétele nélkül. A galérián kialakított rész van szerkesztő, vagy vágóasszisztens részére.

2022-ben elindítottam a TikTok csatornámat. Filmes, tévés szakmával, vágással kapcsolatos vicces, vagy éppen edukatív tartalmakat készítettem. Ezek nagy része a weboldalon is elérhető a TikTok menüpont alatt.

2023

2023 új lehetőséget tartogatott számomra – édesanya lehetek.

Az anyai szerepre nagy kihívásként tekintek. Sok vágó nem vállal gyermeket, mivel egy-egy nagyobb projekttel nehéz összeegyeztetni a családot. 

“Túl tehetséges vagy ahhoz, hogy gyereket vállalj” – hangzott egy ügyfelemtől ez a kijelentés pár éve.

Én mégis hiszek abban, hogy lehet egészséges arany középutat találni a vágó karrier és a család között. A családalapítás más perspektívába helyezi ugyan a szemszöget, ám ezt lehet az előnyünkre is kovácsolni.