febr
blog, film, news, reklám, sorozat

Most, hogy ismét szabadúszok, rájöttem, hogy valami hiányzik. Mint példaképemnek Pamacsnak, ott az olló jelképként, és a mottója, miszerint „Hozott anyagból dolgozok”. Ez bennem is elindított az évek folyamán valamit. Mikor először láttam a saját – vizsga – filmemet a Toldi moziban, letaglózott, hogy ilyen hatással van a munkánk a nézőkre.

Én, mint vágó nem magamnak készítem a filmeket. Hanem a nézőknek, hogy szórakozzanak, kikapcsoljanak vagy épp elgondolkozzanak. Mi sem jobb érzés annál, hogy látod a közönség lüktetését egy-egy humoros vagy épp szomorú jeleneten. Ezért vagyok vágó, hogy átadjak valamit, ami örömet okoz. Ez a hobbim, a munkám, az álmom.

Ikonként mi sem lenne találóbb egy unikornisnál?

Válaszként idéznék a 2012-es főiskolai esszémből (a teljes beadandó itt olvasható), amit művészettörténet vizsgára írtam:

„Az egyszarvú egészen az ókortól még napjainkra is hatással van. Szerepel a keresztény hiedelemvilágban, a buddhizmusban, a kínai mítoszokban, sőt az iszlámban is számon tartják, mint tengeri egyszarvút. Leginkább a középkor művészetére volt komoly hatással, de még jelenkorunk filmművészetében is felbukkan.

Májusi hírek szerint pedig, épphogy felleltek Ázsiában egy új antilop fajt, kihalhat.
„A kis termetű szaola tudományos neve, a Pseudoryx arra utal, hogy szarvai nagyon hasonlítanak az Oryx nembe sorolt afrikai lóantilopéhoz. Nevével ellentétben nem egy szarva van, elnevezését inkább viselkedése indokolta, mert olyan ritkán láthatja ember, mint a mondabeli unikornist.”   

Az egyszarvú legendája napjainkig él.

uni_sd_2

Related Posts

Archívum

Powered by Pálfalvi és Társa Kft. Szeretsz utazni? Egy vágó útinaplója